Mainos
Mainos

Kristillisdemokraatit pettyivät budjettiesitykseen

Kristillisdemokraatit pitävät hallituksen budjettiesitystä pettymyksenä. Esitys ei sisällä puolueen eduskuntaryhmän mielestä mitään merkittäviä uudistuksia. Budjetti ei paranna sen enempää työttömien kuin lapsiperheidenkään asemaa.

Kristillisdemokraattien ryhmä valmistelee omaa vaihtoehtobudjettiaan tänään alkaneessa kesäkokouksessaan Tampereella.

Puolue haluaisi muun muassa laskea ruoan arvonlisäveroa, helpottaa pienyritysten verorasitusta ja korottaa lapsilisiä. Ryhmän puheenjohtaja Jouko Jääskeläinen pitäisi lisäksi tiukan linjan alkoholin tuontirajoissa ja alkoholiveron kohtuullisen korkealla tasolla.

Lisätuloja kristillisdemokraatit ottaisivat vaihtoehtobudjettiinsa säätämällä pörssiveron ja korottamalla huomattavasti lyhytaikaisen omistuksen myynnistä koituvien voittojen verotusta.

Puolueen puheenjohtaja Bjarne Kallis laskee, että myyntivoitosta voitaisiin periä 50 prosentin vero nykyisen 29 prosentin sijasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot