Mainos
Mainos

Kristillisdemokraatit vaatia rasvalle veroa

Oppositiopuolue kristillisdemokraatit kiirehtii hallitukselta päätöksiä alkoholi- ja tupakkaveron tiukentamisesta ja uudenlaisesta rasvaverosta.

Puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoo, että haittaverojen avulla voitaisiin lisätä valtion verotuloja ja saada myös kansanterveydellistä hyötyä yhteiskunnalle.

Räsänen myös ihmettelee, ettei hallitus ole kyennyt kertomaan eduskunnalle, miten valtion talous tasapainotetaan. Hallituksen antama kehysselonteko on Räsäsen mielestä nollapaperi.

Puolueensa valtuustossa puhunut Räsänen ehdottaa, että pääministeri kokoaisi kaikkien eduskuntapuolueiden johtajat neuvotteluun. Siinä sovittaisiin yhteisistä linjauksista talouden tasapainottamiseksi.

- Ne vakauttamistoimet, joita nyt tarvitaan, ulottuvat yli tulevankin vaalikauden. Siksi poliittista vastuuta tulee kantaa laajalla yhteisrintamalla, Räsänen sanoi.

Tuhkapilvi sotki myös kristillisdemokraattien kokousta. Puolueen europarlamentaarikko Sari Essayah ei päässyt Helsinkiin kertomaan puolueväelleen ajankohtaisista EU-asioista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme