Mainos
Mainos

Kristillisdemokraatit vaatii uusia eduskuntavaaleja

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä vaatii uusien eduskuntavaalien järjestämistä vaalirahajupakan vuoksi.

Kristillisdemokraattien ryhmä vaatii kannanotossaan, että pääministeri ryhtyy toimenpiteisiin uusien eduskuntavaalien järjestämiseksi ensi syksynä kunnallisvaalien yhteydessä, jotta luottamus päätöksentekoon palautuu.

Kristillisdemokraattien mukaan päivä päivältä yhä vakavammaksi kehittynyt vaalirahoitussotku ja siihen liittyvät epäselvät kytkennät huolestuttavat koko kansaa.

- Tässä vaiheessa tuntuu, että kansalaiset kaipaavat puhtaampaa politiikkaa, aivan toisenlaista otetta. Kristillisdemokraatit esittää sen tähden ulospääsytietä, eli haluamme välikysymyksen kautta lähteä selvittämään nauttiiko hallitus eduskunnan luottamusta, sanoo puoluesihteeri Sari Essayah.

Essayahin mukaan nykyhallitus ei vaikuta viime aikojen uutisten perusteella enää toimintakelpoiselta.

- Päivä päivältä on tullut vaan enemmän ja enemmän sellaisia seikkoja julkisuuteen, joita ei alussa ole kerrottu, Essayah sanoo.

- Erityisesti tämän päivän uutiset, joiden perusteella selkeästi vaikuttaa siltä, että vaalirahoittajien kanssa on keskusteltu kaavoitukseen liittyvistä asioista ja otettu kantaa heidän toivomallaan tavalla. Se asettaa kyseenalaiseksi vaalirahoituksen riippumattomuuden.

Vaalirahakohu paisuu

SDP:n eduskuntaryhmä on kutsuttu koolle ylimääräiseen ryhmäkokoukseen tiistaina kello 13. Palaverin aiheena on vaalirahasotku. Parhaillaan puoluejohto informoi kansanedustajia aiheesta.

SDP:n ryhmä käsittelee tiettävästi mahdolliseen välikysymykseen osallistumista kokouksessaan tiistaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme