Mainos
Mainos

Kristillisdemokraatit yrittävät välikysymystä vaalirahasta

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä esittää välikysymyksen jättämistä vaalirahoituksen epäselvyyksistä.

Ryhmä tarjoaa välikysymysluonnostaan allekirjoitettavaksi muille oppositioryhmille. Siinä kysytään, mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä vaalirahoituksen epäselvyyksien selvittämiseksi ja luottamuksen palauttamiseksi hallitukseen ja poliittiseen järjestelmään.

Välikysymyksen toteutuminen on epävarmaa, sillä muissa oppositioryhmissä sen jättämisestä ei ole toistaiseksi innostuttu.

Ristiriitaista tietoa

Kristillisdemokraatit lähtevät siitä, että vaalirahoituksesta on annettu ristiriitaisia tietoja, jotka ovat merkittävästi heikentäneet kansalaisten luottamusta politiikkaan. Edellisten vaalien aikainen toiminta on edelleen epäselvää, vaikka ilmoituksia on täydennetty.

Vaalirahoista käytiin jo viime viikolla eduskunnan kyselytunnilla ponnettomaksi jäänyt keskustelu, joka ei tuonut enää uutta asiaan. Viikonloppuna keskusta suoristi puolestaan rivinsä puoluekokouksessaan.

Ryhmäpuheenjohtaja Bjarne Kalliksen mielestä asiassa on kuitenkin vielä paljon selvitettävää. Poliittista vastuuta ei ole kantanut kukaan.

-Politiikan uskottavuus on kärsinyt, ja siitä kaikki enemmän tai vähemmän kärsivät, hän summaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot