Mainos
Mainos

Kristilliset koulut pettyivät hallitukseen

Koulujen mielestä hallituksen ratkaisulla vaikeutetaan tietoisesti kristillisten koulujen elinkykyä.

Kristilliset koulut ovat pettyneet pahasti hallituksen tämänpäiväisiin opetuslupapäätöksiin.

Koulujen mielestä ratkaisulla vaikeutetaan tietoisesti niiden elinkykyä, sillä lupien määräaikaisuus estää toiminnan pitkäjänteisen kehittämisen. Lisäksi opetushallitus toimii koulujen mielestä omia linjauksiaan vastaan, kun koulut eivät saaneet lupia yläasteen opetukseen.

Koulujen edustajat arvostelevat erityisesti opetusministeri Antti Kalliomäen perustelua, jonka mukaan kristilliset koulut eivät tarjoa oppilaille riittävän monipuolista maailmankuvaa.

- On valitettavaa, että satojen lasten koulujen tulevaisuutta koskevia päätöksiä tehdään henkilökohtaisten mieltymysten pohjalta, vastoin perustus- ja uskonnonvapauslakeja sekä kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia, kouluja edustavan Kristillisen kasvatuksen keskuksen hallituksen puheenjohtaja Taneli Hassinen toteaa koulujen yhteisessä tiedotteessa.

Hassisen mukaan on selvää, etteivät koulujen taustayhteisöt voi tyytyä opetusministeriön omaksumaan linjaan,

Koulut muistuttavat myös korkeimman hallinto-oikeuden aiemmasta ratkaisusta, jonka mukaan valtioneuvoston Kuopion kristilliselle koululle myöntämän opetusluvan määräaikaisuus ja rajaaminen 1-6-luokkiin ei ole perusteltua. Koulujen mukaan valtioneuvosto ei ole vastoin KHO:n päätöstä ottanut asiaa uuteen käsittelyyn.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot