Mainos
Mainos

Kristilliset: Opettajankoulutuslaitosten siirtäminen eriarvoistaa

Kristillisdemokraatit ovat huolissaan yliopistojen kaavailuista siirtää sivutoimipisteinä toimivia opettajankoulutuslaitoksia hallinnoivan yliopiston yhteyteen.

Kristillisdemokraatit muistuttavat, että tällä hetkellä siirtouhka koskee ainakin Savonlinnan, Kajaanin ja Hämeenlinnan opettajankoulutusyksiköitä.

- Opettajankoulutuslaitokset ovat tärkeä osa näiden kaupunkien koulutustarjontaa. Niiden merkitys alueen elinkeinon, työvoimatarpeen, kehittämisen ja kaupunkien elinvoimaisuuden kannalta on erittäin suuri.

Kristillisdemokraattien mielestä koulutuspaikkojen keskittäminen muutamaan suureen yliopistokaupunkiin on huonoa aluepolitiikkaa. Opettajankoulutuksen keskittäminen muutamaan yliopistokaupunkiin toisi myös alueellista eriarvoisuutta pätevien opettajien saatavuuteen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot