Mainos
Mainos

Kristillisten pienyhteisöjen homokannat yhä tiukkoja

Valtakirkon ulkopuoliset kristilliset yhteisöt suhtautuvat yhä jyrkästi seksuaalivähemmistöihin. STT kysyi aiheesta kirkkoyhteisöjen johtavilta henkilöiltä.

Niin sanottuihin vapaisiin suuntiin kuuluvissa kirkkokunnissa katsotaan yleisesti, että homoseksuaalisuus ei ole kristinuskon mukaista.

Vaikka homoseksuaalisuus ei suoraan johda yhteisöstä erottamiseen, yleensä ihmiseltä edellytetään pyrkimystä muuttua. Esimerkiksi helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen pitää homoseksuaalisuutta moraalikysymyksenä.

- Ihmisen on ratkaistava, haluaako hän nähdä itsensä toisenlaisena tai päättääkö pidättäytyä tällaisista suhteista, Matikainen sanoo.

Helluntailaisuus on liikkeistä suurin, mutta helluntailaisista vain osa kuuluu helluntaikirkkoon. Pienempiä liikkeitä ovat esimerkiksi vapaakirkko ja metodistikirkko.

- Kaikissa vapaissa suunnissa opetetaan perinteistä, kristillistä avioliittonäkemystä. Homoseksuaalisia työntekijöitä ei hyväksytä, sanoo Suomen vapaakristillisen neuvoston puheenjohtaja Pasi Runonen, joka kuuluu myös metodistikirkon johtoon.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme