Mainos
Mainos

KRP haluaa Hiihtoliitolta lisäselvityksiä

Keskusrikospoliisi on pyytänyt Hiihtoliitolta lisäselvityksiä suomalaishiihtäjien dopingjutussa. Mahdollisen rikostutkinnan aloittamisesta päätetään myöhemmin.

Keskusrikospoliisi aikoo selvittää, liittyykö dopingskandaalin tapahtumiin muita rikosepäilyjä kuin opetusministeriön epäilemä valtionavustusten väärinkäyttö. Keskusrikospoliisi ei kuitenkaan ole vielä tehnyt päätöstä siitä, aloitetaanko dopingjutussa varsinaista esitutkintaa.

Krp on myös käynyt alustavasti läpi kadoksissa olleesta Hiihtoliiton lääkelaukusta ja Lahden kisakylän liepeiltyä löytyneet lääkinnälliset jätteet. Ne säilytetään mahdollisena todistusaineistona myöhempää tarvetta varten.

Tutkintakynnyksen ylittymiseen liittyvän selvittelyn yhtenä perustana on ollut opetusministeriön poliisille tekemä tutkintapyyntö epäillystä avustuksen väärinkäytöstä. Muita tutkintapyyntöjä tai ilmoituksia keskusrikospoliisille ei ole tehty. Virallisen syytteen alaisissa rikoksissa poliisi voi päättää rikosten selvittämisestä itse, ilman asianomistajan esittämää rangaistusvaatimusta.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme