Mainos
Mainos

KRP haluaisi kansasta DNA-rekisterin

Tällä hetkellä poliisin käytössä on rikosperusteinen DNA-rekisteri, jossa on noin 30 000 nimeä.

Keskusrikospoliisin päällikön Rauno Rannan mielestä koko kansan kattava DNA-rekisteri olisi poliisille hyvä työkalu henki-, väkivalta- ja seksuaalirikosten tutkinnassa. Rekisteristä olisi hyötyä myös vainajien tunnistamisessa.

- Rekisterin ylläpitäjä voisi olla esimerkiksi Kansanterveyslaitos tai oikeuslääketieteen laitos. Poliisi voisi käyttää rekisteritietoja tarkoin laissa määrätyissä tapauksissa ja tarvittaessa tuomioistuimen luvalla, Ranta sanoo Savon Sanomien haastattelussa.

Rannan mukaan rekisteriä käytettäisiin vain tunnistamiseen eikä se kertoisi poliisille mitään henkilön perimästä tai perinnöllisistä sairauksista. KRP:n päällikkö muistuttaa, että DNA-käytännön muutokset ovat arkaluontoinen asia, joista lopullisen päätöksen tekee eduskunta.

Tällä hetkellä poliisin käytössä on rikosperusteinen DNA-rekisteri, jossa on noin 30 000 nimeä. Rekisteriin voi joutua, jos epäillystä rikoksesta seuraa vähintään kuuden kuukauden vankeusrangaistus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme