Mainos
Mainos

KRP ja tulli tutkivat dopingaineiden salakuljetusta

Keskusrikospoliisi ja tulli tutkivat laajaa dopingaineiden salakuljetusta.

KRP ja tulli epäilevät Suomessa ja Ruotsissa toimineen rikollisryhmittymän syyllistyneen laajamittaiseen ja useita vuosia jatkuneeseen dopingaineiden salakuljetukseen ja laittomaan levitykseen.

Liigan jäljiltä on takavarikoitu tuhansia lääkeampulleja ja kymmeniä tuhansia tabletteja erilaisia hormoni- ja lääkevalmisteita. Valmisteet on tuotu Suomeen pääasiassa Venäjältä. Niitä on levitetty Suomessa ja lisäksi niitä on viety toistuvasti myös Ruotsiin. Suurin takavarikko on tehty Jyväskylän seudulla. Myös osa kiinniotetuista asuu Jyväskylän seudulla.

Jutussa on vangittuna viisi henkilöä, joista kaksi on ulkomaalaisia.

Viranomaiset varoittavat laittomista hormoneista

KRP:n ja tullin mukaan dopingaineiksi luokiteltavat hormonivalmisteet näyttävät päätyneen voimailupiireihin.

Tutkinnan yhteydessä on takavarikoitu runsaasti myös tyhjiä hormonipakkauksia. Se viittaa tutkijoiden mukaan siihen, että pimeillä markkinoilla saattaa olla kaupan rikollisryhmittymän itse pakkaamia hormonituotteita. Niiden sisältö voi olla jotain muuta kuin pakkaus ilmoittaa, ja aineet voivat myös olla epäpuhtaita. Poliisi ja tulli varoittavat, että laittomat aineet saattavat aiheuttaa terveydellisiä haittoja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme