Mainos
Mainos

KRP: Järjestäytynyt rikollisuus kasvussa

Keskusrikospoliisin päällikkö, poliisineuvos Rauno Ranta varoittaa järjestäytyneen rikollisuuden voimistumisesta Suomessa.

Ranta sanoo Väli-Suomen sanomalehtien ja Aamulehden haastattelussa, että Suomessa toimii jo noin 60 järjestäytynyttä rikollisryhmää, joista 27 täyttää Euroopan unionin määrittelemät tunnusmerkit organisoiduista rikollisjoukoista.

Ranta pelkää, että tilanne voi kymmenessä vuodessa riistäytyä hallitsemattomaksi, ellei lainsäätäjä ryhdy nopeasti vastatoimiin. Suomessa on jo puhuttu hankkeesta kriminalisoida rikollisjärjestöön kuuluminen.

-Yksi suunnitelma on, että järjestöön kuulumisesta saisi vuoden vankeusrangaistuksen. Se on liian vähän. Minusta rangaistusasteikko tulisi rakentaa sellaiseksi, että neljänkin vuoden vankeusrangaistus olisi mahdollinen, Ranta sanoo.

Ranta uskoo rikollisryhmien määrän vähenevän tulevaisuudessa, mutta niiden vallan sen sijaan kasvavan. Osaa järjestöistä johdetaan hänen mukaansa jatkossa ulkomailta, lähinnä Virosta ja Venäjältä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme