Mainos
Mainos

KRP käsiksi venäläisten maakauppoihin

Keskusrikospoliisi on ryhtynyt selvittämään venäläisten suurten maakauppojen taustoja. Nykyisin Suomen viranomaiset eivät ole tietoisia siitä, miten paljon maakauppoihin liittyy rahanpesua tai muuta rikollista toimintaa.

- Siellä on firmoja, joiden taustat vähän näyttää siltä, että millähän rahalla tämäkin on ostettu, sanoo keskusrikospoliisin apulaispäällikkö Tero Kurenmaa MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa.

Keskusrikospoliisi on aloittanut ulkomaalaisten maanhankintaan liittyvän selvittelytyön talousrikostiedustelun keinoin. Operaatiota on mahdollista laajentaa myöhemmin. Kurenmaa myöntää, että tähän asti viranomaistoiminnassa on ollut "tiettyä hampaattomuutta".

- Epäilemättä sinne mahtuu myös rikollista toimintaa. Meidän intresseissä on tietysti löytää, missä määrin ja muodostuuko se jo ilmiöksi, sanoo keskusrikospoliisin apulaispäällikkö Tero Kurenmaa MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa.

- Jos täällä pystytään käyttämään liike-elämää tai maakauppoja rahanpesun elementtinä, niin kyllä me äkkiä saamme siitä myös kansainvälistä mainetta, jos tämä nousee tällaiseksi ilmiöksi.

Venäläisten suuret maakaupat ovat viime vuosina herättäneet huomiota eri puolilla maata etenkin kun myyjinä ovat olleet valtio, kunnat tai suuret yritykset. Alueille luvatut kylpylät tai mökkikylät ovat usein jääneet rakentamatta. Liikemiehiä on myös kadonnut ennen kauppojen solmimisia.

Lisää venäläisten maakaupoista 45 minuuttia -ohjelman sivuilta

Katso Keskusrikospoliisin apulaispäällikön Tero Kurenmaan haastattelu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme