Mainos
Mainos

KRP kilpailuttaa taas rattijuopumustutkimukset

Keskusrikospoliisi (KRP) järjestää liikennejuopumustutkimuksista uuden kilpailutuksen. Taustalla on markkinaoikeuden taannoinen päätös, jolla se kumosi KRP:n tekemän hankintapäätöksen.

KRP kilpailutti viime vuonna liikennejuopumusten esitutkintaan liittyvät miljoonaluokan laboratoriopalvelut ja vaihtoi palveluntarjoajaa. Kilpailun hävinnyt Kansanterveyslaitos valitti markkinaoikeuteen.

Markkinaoikeuden mukaan KRP ei ollut julkaissut EU-tasoista hankintailmoitusta, vaikka sen olisi pitänyt. Lisäksi tarjouspyynnössä oli epäselvyyksiä ja puutteita.

Ongelmana oli muun muassa se, että KRP määritteli ostettavat palvelut lääketieteellisiksi laboratoriotutkimuksiksi, joiden hankinta voidaan toteuttaa kansallisesti. Markkinaoikeuden mukaan kyse oli tutkimuslaboratoriopalveluista, joista on julkaistava EU-tason hankintailmoitus.

KRP tiedottaa, ettei se valita se päätöksestä vaan alkaa valmistella uutta EU-tasoista tarjouskilpailua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme