Mainos
Mainos

KRP löytänyt näyttöä lahjuksista Afganistanissa

Suomalaisen sotilaan lahjustenotosta on vahvaa näyttöä, sanovat KRP:n lahjustutkijat Kabulissa.

Suomalaisten rauhanturvaajien lahjustenottamisen tutkimukset etenevät hyvää vauhtia Afganistanissa ja Suomessa. Tutkimukset ovat keskittyneet nyt Afganistaniin.

Keskusrikospoliisin ja pääesikunnan tutkijat ovat kuulustelleet Suomen kanssa kauppaa käyneitä rauhanturvaajia Kabulissa. Lahjustenantajia, tavarantoimittajia ja rakennusurakoitsijoita kuulustellaan suomalaisleirissä Kabulissa.

Lahjustenotosta epäillyt kaksi rauhanturvaajaa puolestaan ovat pidätettyinä Vantaan poliisivankilassa. Poliisilla on vahvat näytöt molempia vastaan. Tutkinnan edetessä lahjussummat ovat nousseet jo kymmenistä tuhansista ylöspäin ja kiellettyjen välirahojen ottajien määräkin saattaa vielä nousta. Rauhanturvaajat avustavat rikospoliisia, tunnistavat entisiä yhteistyökumppaneita ja etsivät todisteita.

Afganistanin pian viisi vuotta jatkuneeseen kriisinhallintaoperaatioon on osallistunut 440 suomalaista. Ilmiannot ja tutkimuspyynnön tekivät rauhanturvaajat itse, ja väärinkäytökset halutaan selvittää nopeasti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme