Mainos
Mainos

KRP: Miliisi ryöstää suomalaisia Pietarissa

Miliisit ovat ryöstäneet viime aikoina toistuvasti suomalaisia ja muita ulkomaalaisia matkalijoita Pietarissa.

Pietarin kaduilla tapahtuu

Keskusrikospoliisin Pietarin-yhdysmies Pekka Sailio kertoo, että poliisin tietoon on talven aikana tullut liki parikymmentä tapausta Pietarista, joissa miliisi on ryöstänyt suomalaismatkailijan.

- Se on varmasti vain osa totuutta. Suurin osa uhreista nuolee haavansa kaikessa hiljaisuudessa, Sailio kertoo Helsingin Sanomissa.

Suomalaisten lisäksi myös muita ulkomaalaisia on ryöstetty. Suomen ja muutaman muun maan edustustot valittivat miliisien teoista jo vuoden 2003 syksyllä. Tämän jälkeen rikosten määrä väheni, kunnes uusia tapauksia alkoi jälleen tulla esiin viime syksynä.

Sainion mukaan rosvomiliisien partio tulee tavallisesti kyselemään yksin yöaikaan liikkuvalta humalaiselta matkailijalta matkustusasiakirjoja. Kun tämä näyttää ne, miliisit vievät samalla taskuista rahat ja matkapuhelimen. Suomalaisviranomaiset ryhtyvät selvittelemään ryöstelyjä miliisijohdon kanssa alkuviikosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme