Mainos
Mainos

Krp selvitti lapsiseksiturismia

Poliisin tiedossa olevat suomalaiset "lapsiseksirikolliset" eivät ole tämän vuosikymmenen aikana matkustaneet Thaimaahan kuin korkeintaan satunnaisesti. Lisäksi suurin osa heistä ei ole voinut matkustaa muuallekaan pohjoismaiden ulkopuolelle passittomuuden vuoksi.

Keskusrikospoliisin rikostietopalvelu on tehnyt selvityksen Suomesta Thaimaahan kohdistuvasta mahdollisesta lapsiseksiturismista vuosilta 1990-1995. Selvityksessä koottiin eräistä poliisin rekistereistä henkilöt, jotka kymmenen viime vuoden aikana ovat olleet esitutkinnassa epäiltyinä lapseen kohdistuvasta haureusrikoksesta. Määrä on 480 henkilöä, joista noin 150:llä oli voimassa oleva ulkomaanpassi.

Ns. tekotapatietojen perusteella tutkittavien henkilöiden määrä typistyi heistä 50:een. Heistä vain yksi mies on käynyt Thaimaassa muutama vuosi sitten viikon matkalla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme