Mainos
Mainos

KRP tutkii Osuuspankin palvelunestohyökkäystä

Osuuspankilla ei ole vielä tietoa palvelunestohyökkäyksen aiheuttajasta. Häiriökuormitusta tuli verkkosivuille sekä kotimaasta että ulkomailta.

Osuuspankin asiantuntijat ratkovat tilannetta yhdessä viranomaisten, OP:n tietoliikenteestä vastaavan Tiedon sekä operaattoreiden kanssa. Tapauksesta on tehty rikosilmoitus, ja keskusrikospoliisi tutkii tapausta.

Häiriöt Osuuspankin palveluissa ovat yhä mahdollisia, koska korjaustoimenpiteet ovat käynnissä ja tietoliikenteen suojausta on toistaiseksi korotettu. Ulkomailla asiakkaiden voi olla vaikea päästä OP:n verkkopalveluihin.  

– Olemme todella pahoillamme häiriöstä, joka kiusasi asiakkaitamme vuoden viimeisenä päivänä. Hyökkäys esti nimenomaan verkkopalvelujen ja osin korttien käytön.  Asiakkaille hyökkäys näyttäytyi siten, että palvelut eivät olleet saatavilla, sanoo viestintäjohtaja Carina Geber-Teir.

– Seuraamme palvelujen toimivuutta toistaiseksi tehostetusti.

OPn palveluissa oli uudenvuoden aattona ongelmia tietoliikennehäiriöiden takia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme