Mainos
Mainos

KRP varoittaa lomaosakehuijareista

Keskusrikospoliisi varoittaa jälleen kuluttajia lomaosakemarkkinoilla toimivista huijareista. KRP:n mukaan markkinoille on alkuvuodesta ilmestynyt uusia, jälleenmyyntimarkkinoilla toimivia yhtiöitä.

Poliisille on tehty jo nelisensataa rikosilmoitusta lomaosakekauppoja koskien ja uusia tulee päivittäin. Useimmissa tapauksissa lomaosakkeen omistajat on huijattu vaihtamaan osakkeensa kalliimpaan. Kaupassa ostajat ovat kuitenkin menettäneet sekä vanhan osakkeensa että maksamansa välirahan. Yksittäisen petoksen uhrin vahingot vaihtelevat 30 000 - 150 000 markkaan.

Petolliset lomaosakekauppiaat ovat rikostarkastaja Erkki Rossin mukaan olleet pääasiassa ulkomaille rekisteröityjä yrityksiä. Kauppoja on tehty sekä Suomessa että Espanjan aurinkorannoilla.

Tekotavat vaihtelevat, mutta houkuttimena kauppaan ryhtymiselle on ollut jokin lupaus erittäin edullisesta sopimuksesta tai kannattavasta sijoituksesta. Kaupasta on luotu ostajaehdokkaalle mielikuva, että juuri hänellä on tilaisuus hyötyä kaupasta erittäin tuntuvasti.

Suullisiin lupauksiin ja ostohetkellä avoimiksi jääviin lupauksiin tulevaisuudessa toteutuvista kauppasopimuksen kohdista kannattaa suhtautua harkiten, sekä ennen kaupantekoa ottaa yhteyttä Kuluttajavirastoon tai Suomen viikko-osake yhdistykseen ja selvittää myyjän luotettavuutta. Jos kauppa on jo tehty ja sopimus ei vastaa luvattua, kuluttaja voi ottaa yhteyttä oman kunnan kuluttajaneuvojaan tai kotipaikan poliisiin.

Niitä henkilöitä, jotka ovat ostaneet Diamond V.S.I. Marbella -lomajärjestön jäsenyyden Espanjan aurinkorannikolla toimineilta Georgia Enterprises Ltd tai Arkville Investments Ltd -nimisiltä yrityksiltä, pyydetään ottamaan yhteys Helsingin rikospoliisiin numeroon sen selvittämiseksi, ovatko he mahdollisesti joutuneet rikoksen uhriksi ostaessaan jäsenyyden. Diamond V.S.I. Marbella lomajärjestö on olemassa oleva ja laillisesti toimiva järjestö. Tutkinta kohdistuu Georgia Enterprises Ltd:n ja Arkville Investments Ltd:n toimintaan. (MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot