Mainos
Mainos

Kymen Sanomat ja Yle: Vanhemmat vaativat oppilaiden siirtoa koko vuodeksi opettajan käytöksen takia – "Lapsia on simputettu"

Virolahdella toimivan koulun oppilaat vaativat ottamaan luokallisen oppilaita pois koulusta, ellei lasten opettajaa vaihdeta, uutisoi Kymen Sanomat ja Yle Uutiset.

Kymen Sanomien mukaan 12 oppilaan vanhemmat ovat hakeneet kunnan sivistystoimelta lastensa siirtoa Klamilan koulusta toiseen kouluun syyslukukauden alusta.

Lehden mukaan yhdestä opettajasta sekä kunnan sivistystoimenjohtajasta on tehty kantelu Etelä-Suomen aluehallintovirastolle.

Kymen Sanomat kertoo, että vanhemmat arvostelevat kantelussa opettajan antamaa opetusta muun muassa opetussuunnitelman vastaiseksi ja toteavat myös opettajan käytöksen olleen oppilaita kohtaan ajoittain asiatonta.

Lehti kertoo, että kantelussa luetellaan useiden vuosien ajalta tilanteita, joissa kantelun kohteena oleva opettaja on huoltajien mielestä syyllistynyt asiattomaan toimintaan. Opettajan todetaan muun muassa lukeneen Raamattua ja laulattaneen virsiä aamunavauksissa.

Kantelussa todetaan myös kyseisen opettajan pudottaneen viime jouluna kahden oppilaan todistusten arvosanoja neljällä ja kahden oppilaan kolmella numerolla informoimatta vanhempia.

”Lapsia on simputettu”

Myös Yle Uutiset on kirjoittanut aiheesta. Yle kertoo, että vanhempien mukaan yhdistelmäluokkaa opettava opettaja ei noudata uutta opetussuunnitelmaa vaan suosii perinteisiä opetuskäytäntöjä, eikä hyödynnä teknologiaa opetuksessa. Lisäksi vanhemmat kertovat Ylen mukaan, että esimerkiksi ryhmätyöskentely puuttuu kyseisen opettajan luokasta kokonaan.

– Musiikintunneilla hän opettaa vain nokkahuilun soittoa. Muihin soittimiin ei kosketa. Vanhemmat ovat ihmetelleet myös yksinlaulukokeita, joissa saa paremman arvosanan jos esiintyy seisten. Lisäksi lapsia on simputettu tivaamalla samalta oppilaalta vastausta kysymykseen kohtuuttoman kauan, jopa kokonaisen tunnin, kertoo erään koululaisen äiti Jaana Kokkala Yle Uutisille.

Kunta kiistää väitteet

Ylen uutisen mukaan Virolahden kunta kuitenkin kiistää vanhempien väitteet. Kunta ei aio suostua vanhempien vaatimuksiin opettajanvaihdoksesta. 

Kunnalla on Ylen mukaan tilanteesta täysin päinvastainen näkemys kuin vanhemmilla. Esimerkiksi väitteet opettajan vanhanaikaisista opetusmetodeista eivät pidä paikkaansa. 

– Opettaja tekee omat pedagogiset ratkaisunsa, eikä jako uuteen ja vanhaan ei ole selvä. Esimerkiksi uuden opetussuunnitelman mukainen koodaus oli opettajan toimesta hoidettu, kun muilla opettajilla siinä oli vielä toivomisen varaa, Kunnan sivistystoimenjohtajan Auli Hyttinen kertoo Yle Uutisille.

Koulun rehtoria ei ole tavoitettu kommentoimaan tapausta. Kantelun kohteena oleva opettaja on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa Ylelle ja Kymen Sanomille.

OAJ: Ennenkuulumaton tapaus

Yle kertoo, ettei Opetusalan ammattijärjestössä OAJ:ssä ole kuulut ennen vastaavanlaisesta tapauksesta, jossa koko luokan oppilaat halutaan siirtää toiseen kouluun. 

OAJ kertoo Ylelle, että opettajalla on suuret vapaudet soveltaa uutta opetussuunnitelmaa. OAJ kuitenkin huomauttaa, että uuden opetussuunnitelman toteuttamisessa esimerkiksi teknologian käytön suhteen on suuria käytännön ongelmia. Kouluilta puuttuu tarvittavia laitteita ja opettajien koulutus on osin puutteellista.

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot