Mainos
Mainos

KS: Kuluttajaliitto huolissaan laskulle ostamisesta

Kuluttajaliitto on erittäin huolissaan perintäyhtiö Intrum Justitian markkinoille tuomasta uudesta maksutavasta, kertoo Kouvolan Sanomat.

Kaupat ovat tämän kuun alusta voineet tarjota asiakkailleen mahdollisuutta maksaa ostoksensa laskulla. Käytännössä asiakas jää ostoksistaan velkaa perintäyhtiölle, joka lähettää laskutuslisällä korotetun laskun.

Kuluttajaliiton johtavan lakimiehen Tuula Sarion mukaan laskulle ostaminen mahdollistaa sen, että kuluttaja voi shoppailla yli varojensa. Intrum Justitia puolestaan markkinoi palveluaan äkillisiin tilanteisiin, joissa esimerkiksi pyykinpesukone on hajonnut ja luottokortin yläraja on tullut vastaan.

- Mitä se maksaa, jos laskua ei pysty hoitamaan eräpäivänä? Maksutavan takana oleva yhtiö hoitaa myös perintää, Sario toteaa Kouvolan Sanomille.

Palvelu toimii käytännössä niin, että kassalla laskun valinneen asiakkaan henkilöllisyys ja luottotiedot tarkistetaan maksulaitteeseen näppäiltävän henkilötunnuksen avulla. Asiakas voi valita, maksaako hän laskun kerralla vai erissä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme