Mainos
Mainos

KS: Talvivaaran purkuputkelle lupa

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (avi) on Kainuun Sanomien tietojen mukaan myöntänyt Talvivaaran purkuputkelle luvan. Putki on tulossa kaivokselta Nuasjärveen.

Lehti kertoo, että avi teki eilen asiasta myönteisen päätöksen.  

Kainuun Sanomat ei ole saanut tiedolleen vahvistusta aluehallintovirastosta tai Talvivaaran konkurssipesästä.  
Ympäristöneuvos Sami Koivula avista ei vahvista asiaa myöskään STT:lle. Hän kertoi jo eilen avin ratkaisseen purkuputkiluvan, mutta päätös julkistetaan vasta perjantaina.   

Tieto päätöksestä lähetetään ensin asianosaisille kirjeenä. Kirjeitä on lähdössä avista noin 1700.  

Talvivaara Sotkamon konkurssipesä on hakenut avilta lupaa vajaan 20 kilometrin purkuputken rakentamiselle kaivosalueelta Nuasjärveen. Purkuputkella yritetään hoitaa kaivoksen vesiongelmaa kuntoon.  

Oljenkorsi

Purkuputki on Talvivaaran konkurssipesän mukaan ainoa mahdollisuus saada kaivoksen vesitase kuntoon, Kainuun Sanomat kirjoittaa.

Kaivosalueella on lähes 10 miljoonaa kuutiota jollain tavoin likaista vettä.

Purkuputki on herättänyt suurta vastustusta. Konkurssipesän hakemaan ympäristölupaan jätettiin noin 500 muistutusta, mielipidettä ja lausuntoa. Määrä on avin mukaan ennätyksellisen suuri.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme