Mainos
Mainos

KSML: Asbestitöissä esiintyy puutteita ja laiminlyöntejä

Tahalliset ja tahattomat laiminlyönnit ovat yleisiä asbestia sisältävien remonttikohteiden purkutöissä, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Viranomaisten mukaan asbestipurkutöistä ei aina tehdä vaadittavaa ilmoitusta. Lisäksi kiinteistönomistajat laiminlyövät velvollisuuttaan teettää asbestikartoitus.

Sekä Työterveyslaitos että Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto katsovat, että ne saavat tiedon vain murto-osasta asbestitöitä.

Aluehallintoviraston ylitarkastaja Janne Honkanen toteaa lehdelle, että syynä kartoituksen välttelyyn ovat ilmeisesti kustannukset. Asbestipurku on jopa kaksi kertaa kalliimpaa kuin normaali purkutyö.

Viranomaisten mukaan ongelmia ovat valvonnanpuute sekä rakennusalalla tapahtunut sukupolvenvaihdos, jossa tieto asbestin vaaroista ei ole siirtynyt nuoremmille yrittäjille. Lisäksi urakoissa käytettävän ulkomaisen työvoiman tietämys asbestista ei aina ole ajan tasalla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot