Mainos
Mainos

KSML: Eversti tivaa helpotuksia verkkotiedusteluun – vaatii muutosta perustuslakiin

Puolustusvoimien korkea virkamies tahtoo helpottaa verkkotiedustelua jopa perustuslain kustannuksella, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Jos Suomen kansallinen turvallisuus on uhattuna, pitäisi sen riittää viranomaiselle perusteeksi tiedustella verkon tietoliikennettä. Näin sanoo puolustusvoimien tiedustelulaitoksen apulaisjohtaja, eversti Martti J. Kari Keskisuomalaisessa.

– Valmisteilla oleva tiedustelulainsäädäntö jää pannukakuksi, jos kansallinen turvallisuus ei jatkossakaan riitä perusteeksi kohdennettuun tietoliikennetiedusteluun myös terrorismin tai muun maamme turvallisuutta uhkaavan teon torjunnassa, sanoo Kari.

Eversti Kari on mukana valmistelemassa sekä sotilastiedustelulakia että lakia siviilitiedustelusta.

Karin mukaan ongelmana on nykyinen perustuslaki, jonka mukaan, puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton. Suomessa poliisi voi nykyään murtaa tämän suojan vain vahvassa rikosepäilyssä, Keskisuomalainen kirjoittaa.

– Terroristit tietävät välttää rikosta, jotta ei syntyisi epäilyä ja sitä kautta oikeutta heidän televalvontaansa, Kari sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme