Mainos
Mainos

KSML: Geenitestit halutaan julkisen terveydenhuollon käyttöön

Geenitestit sekä ihmisten koko perimää koskeva tieto halutaan laajempaan käyttöön julkisessa terveydenhuollossa, uutisoi Keskisuomalainen.  

Geenitesteillä saadaan tietoa, joka mahdollistaa esimerkiksi kohdennetut seulonnat ja lääkkeiden määräämisen yksilöllisemmin. Tällä hetkellä geenitestejä tehdään Suomessa julkisessa terveydenhuollossa vain lääkärin lähetteestä, jos testiä tarvitaan sairauden hoitamiseen.  

Geenitiedon laajempaa käyttöä ehdottaa sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä, joka on valmistellut kansallista genomistrategiaa.

Ehdotus genomistrategiaksi on määrä julkistaa kesäkuussa. Strategia tähtää siihen, että geenitieto olisi laajemmin käytössä vuonna 2020.  

– Genomitiedon laajempi käyttö mahdollistaisi myös sen, että ihmiset voivat ottaa huomioon perimänsä elintapojaan koskevissa valinnoissa, lääkintöneuvos Jaakko Yrjö-Koskinen sanoo lehdelle. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme