Mainos
Mainos

KSML: Invalidin pysäköintilupa ei suojaa parkkisakoilta

Yksityinen pysäköinninvalvontayritys saa sakottaa asiakkaidensa alueille väärin parkkeerattuja autoja, vaikka niissä olisi invalidin pysäköintilupa. Asiasta kirjoittaa Keskisuomalainen.

Liikkumista helpottava vammaisen parkkilupa ei suojaa sakottajalta, koska tieliikennelain mukaan lupa on voimassa vain julkisilla alueilla.

- Yleensä katsotaan, että ihmis- ja perusoikeudet toimivat yksityisen ja julkisen vallan välisissä suhteissa, kertoo lehden haastattelema hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää Helsingin yliopistosta.

Parkkipulmassa on kuitenkin kyse yksityisen yrityksen ja yksityishenkilön välisestä kanssakäymisestä. Samantyyppisestä kiistasta on kyse, kun työnantaja rajoittaa työntekijän sananvapautta.

Tieliikennelain mukaan invalidin pysäköintiluvan haltijat saavat pysäköidä julkisilla alueilla aina maksutta ja välittämättä esimerkiksi pysäköinti kielletty -merkeistä tai aikarajoituksista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme