Mainos
Mainos

KSML: Joka viides varusmies tekee sotilasrikoksen

Puolustusvoimien mukaan 2000 -luvulla on tehty hieman yli 5000 rikosta vuosittain. Eniten tuomioita jaetaan palvelus- ja poissaolorikoksista.

Tilastollisesti joka viides varusmies syyllistyy sotilasrikokseen, kertoo Keskisuomalainen. Sotilasrikosten määrä Puolustusvoimissa on pysynyt ennallaan, vaikka varusmiesten määrä on vähentynyt.

Pääesikunnan sotilaslakimiehen Erik Jokisen mukaan Puolustusvoimissa on 2000-luvulla tehty keskimäärin 5100 sotilasrikosta vuosittain. Palvelukseen astuvien määrä on samassa ajassa pudonnut vajaasta 32 000:sta reiluun 26 000:een. Suurin osa sotilasrikoksista on varusmiesten tekemiä.

Eniten tuomioita jaetaan palvelus- ja poissaolorikoksista. Palvelusrikos on ohjesäännön vastaista toimintaa kuten määrätyistä tehtävistä pinnaamista. Poissaolorikoksen tekee esimerkiksi lomalta palaamatta jättävä varusmies.

Esimiesrikoksia kuten simputusta paljastuu vuosittain 20-30 tapausta. Yleensä tapauksista vain muutama on kantahenkilökunnan tekemiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot