Mainos
Mainos

KSML: Kaksoiskansalaisten pääsyä turvallisuusvirkoihin aiotaan rajoittaa

Suomi suunnittelee rajoituksia kaksoiskansalaisten pääsyyn tiettyihin valtion virkoihin, joissa käsitellään tärkeitä turvallisuusasioita, kertoo Keskisuomalainen. Näitä virkoja on esimerkiksi Puolustusvoimissa ja poliisissa. Valmisteilla on laki, joka tulee eduskuntaan lähiviikkoina.

Tarkoituksena on lehden mukaan määrittää lailla, millaisiin virkoihin ei hyväksytä henkilöitä, joilla on Suomen lisäksi jonkin muun maan kansalaisuus.

– Tällaiset tehtävät ovat jo nyt sellaisia, joihin vaaditaan Suomen kansalaisuus ja ne liittyvät maanpuolustukseen ja turvallisuuteen. Tarkastelun kohteena on virkoja muun muassa Puolustusvoimissa, rajavartiolaitoksessa ja poliisissa, sanoo lakivalmistelua johtava hallitusneuvos Kirsi Äijälä valtiovarainministeriöstä lehdelle.

Turvallisuutta koskevia virkoja on lisäksi esimerkiksi ulkoasiainhallinnossa, Tullissa ja viestintävirastossa. Uusi laki oli vastikään ministeriöissä lausuntokierroksella. Äijälän mukaan lakiin on tulossa erivapausmahdollisuus.

– Virasto voi tarvittaessa hakea erivapautta, jos se katsoo, ettei kaksoiskansalaisuudella ole estettä tehdä jotain tiettyä työtä, Äijälä kertoo Keskisuomalaiselle.

Lehden mukaan laki olisi tulossa voimaan ensi vuoden alkupuolella ja se myös velvoittaisi hankkimaan joihinkin valtion virkoihin turvallisuusselvityksen tai henkilöturvallisuustodistuksen.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme