Mainos
Mainos

KSML: Kelan ex-pääjohtaja tyrmää Fimean kriisipuheet: ”Siirto Kuopioon pysähtyi hallituksen vaihtumiseen”

Kelan ex-pääjohtaja, nykyinen Sitran vanhempi neuvonantaja Liisa Hyssälä (kesk.) toteaa Keskisuomalainen-lehden haastattelussa, että Fimean alueellistaminen Kuopioon pysähtyi siihen, että hallitus vaihtui. Prosessi on viipynyt jo 8 vuotta.

Kelan ex-pääjohtaja, nykyinen Sitran vanhempi neuvonantaja Liisa Hyssälä (kesk.) torjuu ajatuksen lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean ajautumisesta kriisiin.

– Fimea on selvinnyt hyvin kaikista tehtävistään ja toimistaan, mitään ei ole jäänyt hoitamatta, Hyssälä sanoo Keskisuomalaisessa

Helsingin Sanomien mukaan Fimean alueellistamispäätös aiheutti joukkopaon laitoksessa niin, että kolmen vuoden aikana Fimeasta lähti 70 huippuasiantuntijaa.

Puheet joukkopaosta asettuvat Keskisuomalaisen mukaan kuitenkin outoon valoon, kun lukee selvityshenkilö, professori emerita Liisa Turakan raporttia vuodelta 2009. Raportti kertoo, että joukkopako oli käynnissä jo Fimean edeltäjän aikaan Helsingissä.

Hyssälä oli sosiaali- ja terveysministeri vuonna 2009 ja vastuussa Fimean alueellistamisesta. Muuton piti toteutua viimeistään elokuuhun 2014 mennessä. Ajankohtaa on kuitenkin nyt siirretty vuoden 2018 loppuun saakka. 

Hyssälän mukaan Fimean Kuopioon perustaminen tyssäsi lopulta demokraattiseen päätöksentekoon ja hallituskausien vaihtumiseen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme