Mainos
Mainos

KSML: Kiviniemi ei lämpene koulujen yksityistämiselle

Suomi ei salli Ruotsin tavoin yksityisiä peruskouluja ja lukioita, sanoo pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) Keskisuomalaisen 140-vuotisjuhlalehdessä.

Kiviniemen mukaan koulussa ei ole mitään yksityistettävää, sillä jokaiselle suomalaiselle taustasta ja varallisuudesta huolimatta on pystyttävä tarjoamaan koulutus ja toimeentulo.

- Tulen tekemään kaikkeni, että pohjoismaisen hyvinvointivaltion peruselementit säilyvät. Mutta se ei tarkoita, etteikö palveluja uudisteta nopeasti muuttuvassa maailmassa, Kiviniemi sanoo.

Suomen valtion velkaantumisen pysäyttäminen on Kiviniemen mukaan lähivuosien tärkein haaste. Vuonna 2008 Suomen valtionvelka oli alle 30 prosenttia bruttokansantuotteesta. Nykyisin se on yli 50 prosenttia.

- Missään tapauksessa se ei saa nousta yli 60 prosentin bkt:sta. Tarvitsemme vähintään kolmen prosentin vuosittaista talouskasvua. Pitkälle päästään silläkin, että kustannukset eivät kasva nykyisestä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme