Mainos
Mainos

KSML: Kybervarusmiehistä erikoisjoukot? – Puolustusvoimat laajentaa koulutusta

Kybervarusmiesten koulutusta aiotaan lisätä Suomessa lähivuosina merkittävästi, uutisoi Keskisuomalainen.

Tämä voi johtaa käytännössä siihen, että kybervarusmiehistä muodostetaan omat erikoisjoukot, joihin koulutetaan vuosittain useita kymmeniä varusmiehiä ja -naisia.

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen (PVJJK) johtaja, eversti Mikko Soikkeli kertoo, että tietoturva- ja kyberuhat vievät yhä enemmän resursseja Puolustusvoimissa.

Kybervarusmiehiä kouluttaa Jyväskylässä pääpaikkaansa pitävä PVJJK. Jos erikoisjoukkojen koulutus alkaa, sitä annettaisiin myös varuskunnissa kautta maan.

Mikäli erikoisjoukot perustetaan, varusmies voisi hakea kyberpalvelukseen jo ennen asepalveluksen alkamista.

– Erikoisjoukkohaussa emme välttämättä vaatisi samanlaista kyberalan erityisosaamista kuin nyt, vaan tarkoituksena olisi saada palvelukseen enemmän informaatioteknologian perustaidot omaavia varusmiehiä, Soikkeli sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot