Mainos
Mainos

KSML: Muuntohuumeiden luokittelu viivästyy

Kesäkuun alussa voimaan tullutta lakia muuntohuumeiden pikaisesta luokittelusta huumausaineiksi ei voida soveltaa odotetussa ajassa, kertoo Keskisuomalainen.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean mukaan uusi luokittelu viivästyy teknisten syiden takia.

- Yksi virkakin on täyttämättä ja se menee syksyyn, Fimean ylitarkastaja Katja Pihlainen sanoo Keskisuomalaiselle.

Lainmuutoksen tarkoituksena oli, että nopeasti yleistyneet muuntohuumeet voitaisiin luokitella huumausaineiksi jopa kuukaudessa. Keskisuomalaisen saamien tietojen mukaan noin kymmenkuntaa lääkkeiksi luokiteltavaa muuntohuumetta tutkitaan uutta luokittelua varten.

Yleisimpiä muuntohuumeita ovat muun muassa jehovaksi kutsuttu JWH sekä gammabutyrolaktoni eli lakkahuume.

Huumeluokitus koventaa tuntuvasti välittäjien rangaistuksia. Muuntohuumeita välittäneet ovat tähän asti saaneet lääkerikoksista rangaistuksia, jotka ovat lievempiä kuin huumerikokset.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot