Mainos
Mainos

KSML: Paine kesäajasta luopumiseen kasvaa parlamentissa – mutta hyvin hitaasti

Paine kesäajasta luopumiseen kasvaa Euroopan parlamentissa, kertoo Keskisuomalainen.

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok.) sanoo lehden haastattelussa, että saksalainen parlamentaarikko Herbert Reul on kerännyt meppien nimiä aloitteeseen, jolla halutaan vauhdittaa kesäajasta luopumista.

Virkkusen mukaan mitään läpimurtoa ei ole kuitenkaan tapahtumassa, koska Euroopan komissio ei halua tehdä esitystä, jolla kellojenkääntämisdirektiivistä luovuttaisiin.   

Virkkusen mukaan kesäajasta luopumisesta on järjestetty kolmen valiokunnan yhteiskuuleminen. Muutoksesta on myös käyty täysistuntokeskustelu asiasta vastaavan komissaari Violeta Bulcin kanssa Strasbourgissa viime vuonna.

– Lisää painetta tarvittaisiin, että asia etenisi. Jäsenmaiden ja kansalaisten pitäisi myös aktivoitua, jos ovat sitä mieltä, että direktiivistä voisi luopua. EU-parlamentissa ainakin tällä hetkellä me kesäajan kriitikot olemme vähemmistössä, Virkkunen sanoo lehdelle. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme