Mainos
Mainos

KSML: Pakkotoimien käyttö psykiatrisessa hoidossa vaihtelee jyrkästi alueittain

Pakkohoitokeinot psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa ovat osissa sairaanhoitopiirejä moninkertaisesti yleisempiä kuin toisissa, uutisoi Keskisuomalainen. Pakkokeinoihin lukeutuvat mielenterveyspotilaan eristäminen, sitominen lepositeisiin ja tahdonvastainen injektio.

Esimerkiksi eristäminen oli vuonna 2014 sitä useimmin käyttävissä Pirkanmaan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiireissä 20 kertaa yleisempää kuin tätä pakkotoimea vähiten käyttävässä Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirissä, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastoista.

THL:n ylilääkärin Jutta Järvelinin mukaan terveydenhoidon alueellisissa yksiköissä on yleisesti havaittavissa eroja, joita eivät selitä pelkästään esimerkiksi resurssit.

– Eri alueilla on tiettyjä omaksuttuja hoitokäytäntöjä ja paikallisia linjauksia siitä, miten toimitaan. Se voi heijastua näihin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme