Mainos
Mainos

KSML: Pakolaiskriisi sai suomalaiset lahjoittamaan hyväntekeväisyyteen

Suomalaisten halu lahjoittaa hyväntekeväisyyteen on kasvussa, uutisoi Keskisuomalainen. Syynä pidetään pakolaiskriisiä ja turvapaikanhakijoiden lisääntynyttä määrää.  

Esimerkiksi Suomen Punainen Risti, YK:n lastenjärjestö Unicef ja lastenoikeusjärjestö Plan ovat viime kuukausina saaneet merkittävästi tavanomaista enemmän lahjoituksia.  

SPR sai syyskuussa noin 400 uutta kuukausilahjoittajaa, kun normaalisti uusia lahjoittajia tulee muutamia viikossa. Plan on kaksinkertaistanut uusien lahjoittajiensa määrän alkuvuoteen verrattuna ja Unicef on saanut syyskuussa kolme kertaa enemmän kertalahjoituksia netin kautta kuin samaan aikaan viime vuonna. Unicefille on lahjoitettu syyskuun alusta alkaen noin 100 000 euroa.   

– Meihin on syksyn aikana otettu enemmän oma-aloitteisesti yhteyttä ja haluttu ryhtyä kuukausilahjoittajiksi tai korottaa lahjoitussummaa. Tämä johtuu ainakin osittain pakolaiskriisistä, Unicefin tiedottaja Minna Suihkonen kertoo lehdelle.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme