Mainos
Mainos

KSML: Peltipoliisit valvovat yhä useammassa paikassa – tolppakamerat käräyttävät myös päin punaisia ajavia

Automaattisen nopeusvalvonnan tolppakamerat, eli peltipoliisit, yleistyvät valtateiden lisäksi kaupunkien keskustoissa ja sisääntuloväylillä. Asiasta uutisoi Keskisuomalainen.

Peltipoliisien avulla valvotaan eritoten ylinopeuksia mutta esimerkiksi Helsingissä myös punaisia päin ajamista ja bussikaistojen väärinkäyttöä.

Keskisuomalaisen mukaan Helsinki etsii parhaillaan paikkaa noin 15 tolpalle. Oulun kaupungin katuverkossa automaattisia valvontapisteitä on kolme.

Poliisista kerrotaan, että nopeusvalvontatolppia suunnitellaan myös muun muassa Turussa, Lahdessa, Vantaalla, Espoossa ja Kauniaisissa.

– Automaattivalvonta laajenee niin alueellisesti kuin valvottavien asioidenkin osalta sitä mukaa, kun lainsäädäntö antaa tähän mahdollisuuksia ja rahoitus riittää tekniikan hankkimiseen, poliisiylitarkastaja Samppa Holopainen Poliisihallituksesta sanoo Keskisuomalaisen haastattelussa.

Kaikki kuvat käsitellään Helsingissä

Helsingin Malmilla sijaitseva vuonna 2014 perustettu poliisin liikenneturvallisuuskeskus käsittelee kaikki automaattivalvonnan kuvat ja käynnistää seuraamusprosessit, tulivatpa kuvat valtion tai kuntien tieverkosta.

– Kansainvälisestikin on todettu, että automaattivalvonta on tehokas valvontamuoto. Se ei kuitenkaan korvaa poliisin valvontaa, sanoo Holopainen, joka vastaa Poliisihallituksessa liikenneturvallisuuden vastuualueesta.

Helsingissä tolppakameroilla voidaan ajonopeuksien lisäksi valvoa punaisia päin ajoa sekä joukkoliikennekaistojen väärinkäyttöä. Tämä onnistuu induktiosilmukoilla, jotka asennetaan asfaltin alle. Kamera ottaa kuvan rekisterikilvestä ja kuljettajasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme