Mainos
Mainos

KSML: Poliisin automaattitutka menestys – alkuvuonna nalkkiin jo 60 000 kaaharia

Poliisi on saanut ylinopeutta ajavia nalkkiin automaattitutkallaan vuoden alkupuoliskolla huomattavasti arvioitua enemmän, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Tammi–kesäkuussa poliisin automaattivalvonnan erikoisautojen kautta lähti lehden mukaan ylinopeutta ajaneille 60 000 seuraamusta. Vuoden alussa tavoitelukema oli 40 000. Suurin osa seuraamuksista oli huomautuksia ja rikesakkoja.

– Seuraamusten ennakoitua suurempi määrä ei pääasiassa johdu kaahailun lisääntymisestä vaan lähinnä siitä, että poliisilaitoksilla laitteet on koettu toimiviksi ja tehokkaiksi, kertoo KSML:lle Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalainen.

Automaattivalvonnan siirrettäviä yksiköitä on 20 poliisiautossa ympäri maata. Tavoitteena on lisätä autojen määrää noin kymmenellä, mutta jo yksi uusi auto laitteineen maksaa noin 115 000 euroa. Automaatti nopeuttaa liikennevalvontaa, sillä tieto ylinopeutta ajavasta autosta lähtee heti poliisin liikenneturvallisuuskeskukseen.

Suurin osa automaattivalvonnan vuosittaisista ylinopeusseuraamuksista (400 000) tulee yhä maanteiden kameratolppien avulla.

KSML:n mukaan poliisi hankkii lähivuosina lisää myös rekisterikilven lukulaitteita, jotka paljastavat nopeasti muun muassa katsastamattomat autot.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme