Mainos
Mainos

KSML: Radiomasto voidaan rakentaa pian ilman maanomistajan suostumusta

Maanomistaja voi joutua tulevaisuudessa suostumaan matkaviestinverkon rakentamiseen mailleen, vaikka ei haluaisikaan, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Eduskunta käsittelee hallituksen esitystä, jossa teleyritys voisi tietyin edellytyksin rakentaa matkaviestinverkon radiomaston tai telekaapelin ilman maanomistajan suostumusta.  

Viestintäneuvos Kreetta Simola liikenne- ja viestintäministeriöstä sanoo, että kunnan rakennusvalvonta voisi velvoittaa maanomistajaa, jos teleyritys ja maanomistaja eivät pääse asiassa sopuun.  

Simolan mukaan langattomat puhe- ja laajakaistayhteydet ovat yhteiskunnallisesti niin tärkeitä, että viime kädessä lainsäädännöllä on varmistettava rakennusvalvontaviranomaisen oikeus päättää asiasta.  

Simola korostaa, että lakimuutoksen jälkeenkin maston rakentaminen olisi pitkä prosessi, jossa kuunneltaisiin kaikkia osapuolia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme