Mainos
Mainos

KSML: Räsänen koventaisi rangaistuksia ilkivaltasoitoista

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) kertoo Keskisuomalaisessa olevansa valmis koventamaan hätäkeskuksiin soitettavista ilkivaltapuheluista annettavia rangaistuksia, jos puheluiden määrä kasvaa edelleen.

- Jos asiattomien puheluiden määrä ei laske tulevan yleisneuvontapalvelun käyttöönottamisen jälkeen, niin rangaistusten koventamista pitää selvittää, Räsänen sanoo.

Ministeri kuitenkin odottaa, että ensi vuonna avautuva Kansalaisen yleisneuvontapalvelu vähentäisi turhia hätäkeskuspuheluita.

- Suuri osa asiattomista puheluista tulee neuvonnan tarpeessa olevilta suomalaisilta.

Nykyään ilkivaltapuheluista voi saada sakkorangaistuksen törkeästä tietoliikenteen häirinnästä, vuoden vankeustuomion perättömästä vaarailmoittamisesta tai jopa neljän vuoden vankeustuomion törkeästä tietoliikenteen häirinnästä.

Hätäkeskuksiin soitetuista puheluista lähes kolmannes oli viime vuonna tahattomasti tai ikivaltaisesti soitettuja. Turhien puheluiden määrä on kasvanut 31 prosenttia vuodesta 2006.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme