Mainos
Mainos

KSML: Sankarillinen koira pelasti kerrostalon tulipalolta

Valpas kääpiövillakoira Niilo havahtui eilen aamuyöllä, kun yläkerran parveke syttyi tuleen. Koira herätti emäntänsä, joka soitti palokunnan paikalle, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Viitaniementiellä Jyväskylässä sijaitsevassa kerrostalossa syttyi maanantain ja tiistain välisenä yönä uhkaava tulipalo. Palo sai alkunsa neljännen kerroksen asunnon parvekkeelta. 

Asunnossa nukkui nainen, joka ei lehden mukaan herännyt tulipalon ääniin. 

Kerrosta alempana 4-vuotias kääpiövillakoira Niilo oli Keskisuomalaisen mukaan kuitenkin valppaana.

– Olin nukkumassa sohvalla, kun koira alkoi haukkua. Parvekkeella näkyi savua ja yläkerrasta lenteli kipinöitä, joten soitin välittömästi palokunnalle, kertoo lehdelle Niilon omistaja Anna Hakala.

Yläkerran asukas heräsi vasta, kun palokunta koputti asunnon oveen puoli kolmen aikaan.

Pelastuslaitokselta kerrotaan lehdelle, että tuli oli juuri leviämässä ja kyse oli vain minuuteista.

Kennelliiton viestintäjohtaja Kaija Unhola puolestaan kertoo lehdelle, että Niilon toiminta oli niin esimerkillistä, että se täyttää tunnusmerkit Sankarikoirasta.

Sankarikoira on Kennelliiton rekisteröity tavaramerkki. Arvonimi myönnetään koiralle, joka on merkittävästi vaikuttanut siihen, että yksi tai ­useampi ihmishenki on pelastunut. 

Koiralle voi anoa Sankarikoiran arvonimeä Kennelliiton nettisivujen kautta.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme