Mainos
Mainos

KSML: ”Sote voi tehdä terveydenhuollosta kalliimpaa”

Professori emeritus Martti Kekomäki arvelee, että paljon puhuttu Sote-uudistus saattaa nostaa terveydenhuollon kokonaiskustannuksia.

Kekomäki huomauttaa Keskisuomalaisessa, että autokaupan logiikka ei istu terveydenhuollon saralle. Terveydenhuollossa kilpailu ja valinnanvapaus ei välttämättä laske kustannuksia, vaan päin vastoin nostaa niitä.

– Kilpailun ei ole vielä missään päin maailmaa osoitettu pienentävän terveydenhuollon kustannuksia, Kekomäki toteaa Keskisuomalaiselle.

Jotta kokonaiskustannukset eivät nousisi, Kekomäen mukaan ainoa järkevä toimintatapa sote-uudistuksessa on yksittäisten toimenpiteiden sijaan maksaa palvelun tuottajalle potilaan kokonaisriskin kantamisesta.

Tällöin potilaan saapuessa vastaanotolle hoidon tuottajalle olisi jo maksettu kokonaissumma, eikä tuottaja saa yhtään lisää jokaisesta erillisestä käynnistä tai hoitotoimenpiteestä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme