Mainos
Mainos

KSML: Turvapaikanhakijoille ei riitä kuntapaikkoja

Myönteisen oleskelulupapäätöksen saaneille turvapaikanhakijoille ei tällä hetkellä riitä kuntapaikkoja, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Tämänhetkiset kuntien tarjoamat sijoituspaikat menevät käytännössä kiintiöpakolaisille. 

Lehden mukaan kunnissa on tänä vuonna tarjolla vain hieman reilu tuhat paikkaa kiintiöpakolaisille ja turvapaikanhakijoille.

Suomeen saapui alkuvuonna 1 872 turvapaikanhakijaa, mikä on hieman yli puolet enemmän kuin viime vuoden tammi–toukokuussa. Turvapaikanhakijoiden määrää lisäävät muun muassa pahentuneet Irakin, Syyrian, Somalian ja Afganistanin kriisit. 

– Varsinaiset kuntapaikat on käytännössä korvamerkitty kiintiöpakolaisille ja ilman huoltajaa maahan saapuville alaikäisille, jotka ovat suurimman tuen ja suojelun tarpeessa, sanoo maahanmuuttojohtaja Kristina Stenman työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Lehden mukaan kuntien pakolaisille tarjoamien sijoituspaikkojen määrä jää nykyisellään työ- ja elinkeinoministeriön tavoitteesta. Ministeriön tavoite kuluvalle vuodelle on yli 2 000 kuntapaikkaa kansainvälisen suojelun tarpeessa oleville ihmisille. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme