Mainos
Mainos

Yle: Tuulivoimapuiston työntekijöillä outoja terveysoireita

Perhossa Limakon alueella tuulivoimapuiston kaapelointia tehneiden työntekijöiden terveysoireilla epäillään olevan yhteys lähellä sijaitsevaan suljettuun kaatopaikkaan, uutisoi Yle

Muutamilla työntekijöillä oli pari viikkoa sitten outoa makua suussa, tuntemuksia kielessä ja pahoinvointia. Yhdellä työntekijällä oli hengenahdistusta, jonka vuoksi ambulanssi kävi paikalla. Työntekijöitä kehotettiin käymään terveystarkastuksessa. Nyt työntekijät on siirretty tuulivoimapuiston pohjoisosaan.

Ennen oireita alueen tien sivussa oli nähty punaista ainetta muutaman neliömetrin alueella.

Projektipäällikkö Pauli Maaningan mukaan, kun oireita ilmeni, alettiin miettiä, voisivatko ne olla yhteydessä tähän havaintoon, viereiseen kaatopaikkaan ja pölisevän tien käyttöön.

Aineesta otettiin näytteitä, joista löytyi metalleja, muun muassa arseenia, nikkeliä ja lyijyä. Keskisuomalaisen mukaan toistaiseksi ei vielä tiedetä, mistä aine on peräisin ja liittyvätkö oireet siihen. Alueella on ollut kaatopaikka, joka oli toiminnassa vuosina 1962-1982.

Juttua ja otsikkoa korjattu 12.5. klo 11:42: Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle, ei Keskisuomalainen. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme