Mainos
Mainos

KSML: Veikkauksen hallintoneuvosto ei näe ongelmaa rahapeliautomaattien sijoittelussa

Veikkaus Oy:n toiminnan vastuullisuutta ja hallintoa valvova hallintoneuvosto pitää rahapeliautomaattien sijoittelua asiallisena, kertoo Keskisuomalainen.

Hallintoneuvosto oli pyytänyt yritykseltä selvityksen yrityksen toiminnasta sen jälkeen, kun Seura kertoi Veikkauksen sijoittavat pelikoneita alueille, joissa tulot ja koulutusaste ovat matalimmat ja työttömyysaste korkein. Tieto on peräisin automaattien sijoittelua analysoineilta asiantuntijoilta.

– Hallintoneuvosto ei nähnyt tarvetta muuttaa nykyistä linjaa rahapeliautomaattien sijoittelussa. Annoimme johdolle tässä suhteessa puhtaat paperit, Veikkauksen hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) kertoi Keskisuomalaiselle.

Kanervan mukaan automaatit sijoitellaan asiakasmäärien perusteella, ja pelikoneita halutaan myös haja-asutusalueille. Hän myös painotti, että heikompituloisilla pitää olla oikeus pelata pelikoneita asuinalueellaan.

Kanervan mukaan rahapelaamisen ongelmia hillitään jatkossa paremmin, kun rahapelikoneisiin tulee pakollinen tunnistautuminen. Uudistuksen on määrä tulla voimaan vuonna 2023.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on aiemmin ehdottanut, että pelikoneet poistettaisiin kaupoista Norjan tapaan. THL:n asiantuntijoiden mukaan rahapeleistä aiheutuville haitoille ovat alttiimpia nuoret, jo peliongelmia kokeneet sekä sosioekonomisesti heikommassa asemat olevat.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot