Mainos
Mainos

KSML: Virkkunen lisäisi talvella alkavia korkeakouluopintoja

Korkeakoulujen tulisi lisätä tammikuussa alkavien opintojen tarjontaa, sanoo opetusministeri Henna Virkkunen (kok) sanomalehti Keskisuomalaisen haastattelussa.

Opintojen alkamisen porrastaminen auttaisi Virkkusen mukaan esimerkiksi varusmiehiä ja syksyllä lukiosta kirjoittaneita siirtymään yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin.

Porrastaminen vaatisi muutosta nykyiseen pääsykoejärjestelmään. Uudistuksessa pääsykokeista siirryttäisiin osittain arvosanapohjaiseen hakuun.

- Valintaprosessi on tällä hetkellä niin raskas, että sen hajauttaminen vaatisi liikaa resursseja. Meillä onkin nyt tavoitteena opiskelijavalintojen keventäminen ja uudistaminen, mikä mahdollistaisi porrastamisen, Virkkunen sanoo lehdelle.

Tammikuussa alkavia opintoja on ehdotettu avuksi myös opiskelijoiden syksyiseen asuntopulaan. Vuokraturva Oy kertoo asuntopulan olevan nyt pahin jopa kymmeneen vuoteen.

Nyt ammattikorkeakouluissa noin 16 prosenttia ohjelmista alkaa vuodenvaihteessa. Yliopistoissa vain muutama prosentti tarjonnasta alkaa tammikuussa.

Virkkunen haluaisi myös parantaa opiskelumahdollisuuksia kesän aikana.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme