Mainos
Mainos

KSML: Viron ilmaharjoitus voi tuoda hävittäjät myös Suomeen

Yhdysvaltain vetämä lentoharjoitus saattaisi tuoda amerikkalaisia F-16-hävittäjiä myös Suomen taivaalle, kertoo Keskisuomalainen.  

Tarkoituksena on, että amerikkalaiset käyttäisivät harjoituksessa Viron Ämaria, joka on Tallinnan lounaispuolella. Suomalaishävittäjät eivät välttämättä laskeutuisi lainkaan Viron maaperälle, vaan operoisivat omista tukikohdistaan.  

Ilmavoimien suunnittelupäällikkö eversti Jari Mikkonen kertoo, että alustaviksi harjoitusalueiksi on suunniteltu Ilmavoimien nykyisiä lentoharjoitusalueita Selkämerellä Porin edustalla sekä mahdollisesti Kuopion ja Jyväskylän ympäristössä. Harjoituksia saatetaan järjestää myös kansainvälisessä ilmatilassa. Suomenlahdella ei ole tarkoitus lentää, koska siellä ei ole harjoitusalueita ja ilmatila on ahdas muun lentoliikenteen takia.  

Suomen mahdollisesta osallistumisesta yhteisharjoitukseen ei ole vielä tehty päätöstä. Ilmavoimat puoltaa alustavasti osallistumista.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme