Mainos
Mainos

KSML: Vuokratyöntekijöiden nollatunnit hämäävät

Työsuojeluun tulee yhä enemmän yhteydenottoja niin sanottuista nollasopimuksista, uutisoi sanomalehti Keskisuomalainen.

–Kyllä näitä puheluita ja kysymyksiä tulee ihan liian paljon, Tarkastaja Aila Kruus Länsi ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueesta kertoo lehdelle.

Lehden mukaan nollasopimuksella tarkoitetaan työsopimusta, jossa vähimmäistyöaikaa ei ole määritetty. Sopimuksessa voi esimerkiksi lukea, että työaika on 0–40 tuntia viikossa.

Lehden haastatteleman Kruusin mukaan työnantajat saattavat vakuuttaa työntekijälle, että työtä riittää aina enimmäistuntimäärän verran. Kruusin näkemyksen mukaan nollasopimuksessa ei sovita oikein mistään.

–Nollasopimus on sellainen, että työnantaja tarjoaa töitä, jos tarjoaa, ja työntekijä ottaa vastaan, jos ottaa. Kyllähän se vähän inhottava tilanne on.

Epäselvät sopimukset eivät ole Keskisuomalaisen mukaan vain henkilövuokrausalan ongelma.Työsopimusepäselvyydet koskettavat haastatellun tarkastajan mukaan useimmiten nuoria työntekijöitä.

Vuokratyöntekijöiden asemaan ja nollasopimuksiin liittyvät ongelmat ovat tiedossa myös työ- ja elinkeinoministeriössä.Työministerin erityisavustaja Tarja Arkio kertoo Keskisuomalaiselle, että loppukesästä uusi työryhmä aloittaa työnsä, jossa pyritään selvittämään vastentahtoista osa-aikaisuutta työmarkkinoilla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme