Mainos
Mainos

Ksylitolilla ei enää karkoteta kariesta - tuhansia terveysväittämiä kieltoon

Muun muassa mustikan ja maitohappobakteerin terveysvaikutuksia mainostavia lauseita ei tästä päivästä alkaen enää saa käyttää, kun EU-kielto tulee voimaan.

Noin 1 700 terveysväitettä muuttuu laittomaksi, koska niiden todenperäisyyttä ei ole tutkittu tarpeeksi. Markkinoilla saattaa siis yhä esiintyä arveluttavia terveysväitteitä laillisesti, kerrotaan Evirasta.

– EU:lla on vielä käsiteltävänä suuri määrä markkinointilauseita esimerkiksi yrttiuutteista, jotka ovat yhä hyväksyttyjen lauseiden listalla, sanoo ylitarkastaja Marjo Misikangas Evirasta.

– Niitä mainoslauseita saa siis käyttää, kunnes ne mahdollisesti kielletään.

Pakkausmerkintöjä ja markkinointia rajoittava asetus astuu voimaan tänään, mutta Suomen valvova viranomainen Evira ei aloita massiivista valvontakampanjaa.

– Ruokatoimijoiden pitää itse pitää huolta, että kielletyt markkinointilauseet on poistettu. Ensi vuonna meillä on valtakunnallinen valvontakampanja, ja silloin käymme tarkemmin läpi näitäkin lauseita, sanoo Misikangas.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme