Mainos
Mainos

KTL täsmensi lintuinfluenssaohjeitaan

Kansanterveyslaitoksen mukaan tautitilannetta seurataan jatkuvasti. Tekeillä on myös pandemiasuunnitelma.

Kansanterveyslaitos on täsmentänyt terveydenhuollon ohjeita lintuinfluenssan varalle.

Uutta on esimerkiksi se, että ohjeissa metri määritetään etäisyydeksi, jolta infektio voi tarttua siipikarjasta ihmiseen. Ohjeiden mukaan infektiota on mahdollista tavata Suomessa matkailijoilla, jotka tulevat maista, joissa lintuinfluenssaa on tavattu siipikarjassa tai ihmisillä. Jos epidemia leviäisi Suomen siipikarjaan, tartuntavaara voisi koskea myös lintujen parissa työskenteleviä.

Avohoitoon tullut potilas on ohjattava lintuinfluenssatutkimuksiin, jos kolme kriteeriä täyttyy. Kuumeen on oltava yli 38 astetta, potilaalla on oltava yskää, kurkkukipua ja hengitysvaikeuksia ja hänen on pitänyt olla kosketuksissa siipikarjaan tai lintuinfluenssaa sairastavaan henkilöön maassa, jossa tautia on todettu.

Kansanterveyslaitoksen infektiolääkäri Peter Klemetsin mukaan ohjeiden päivittämiselle juuri nyt ei ole varsinaista painavaa syytä. Tautitilannetta seurataan koko ajan. Tekeillä on myös pandemiasuunnitelma.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme