Mainos
Mainos

KTM: Enäjärvi saa jatkaa

Patentti- ja rekisterihallituksen pääjohtaja Martti Enäjärveä ei aiota pidättää virasta veronkiertoepäilyistä huolimatta.

Helsingin Sanomat kertoi tänä aamuna verotarkastuskertomuksesta, jonka mukaan Martti Enäjärvi olisi vuosina 1994-98 saanut reilun 700 000 markan arvosta sellaisia palkkana pidettäviä suorituksia, joista hän ei ole maksanut lainkaan veroja.

KTM ei aio pidättää Enäjärveä virasta. Kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikön Erkki Virtasen mukaan ministeriössä odotetaan tietoa siitä, joutuuko Enäjärvi syytteeseen ennen mahdollista virastapidättämistä.

Verottomiin etuihin luettiin tarkastuksessa muun muassa autoetu, virkaan liittymättömät edustuskulut, matkat ja päivärahat. Verotarkastuksen mukaan Enäjärvi olisi välttänyt veroja eniten käyttämällä virka-autoa henkilökohtaisiin ajoihin. Verottaja laskee Enäjärven saaneen tällä tavoin lähes puolen miljoonan markan verottoman edun.

Patentti- ja rekisterihallitus jätti tutkintapyynnön

Patentti- ja rekisterihallitus on päättänyt jättää viranomaisille tutkintapyynnön salaisen verotarkastuskertomuksen vuotamisesta julkisuuteen.

Viestintäjohtaja Leo Lehdistön mukaan patentti- ja rekisterihallituksella ei ole tietoja siitä, miten salainen verotarkastuskertomus on joutunut tiedotusvälineiden käsiin. Tämä seikka halutaankin tutkintapyynnön jättämisellä juuri selvittää. Patentti- ja rekisterihallitus ei ole vielä ehtinyt käydä läpi Uudenmaan verotoimiston tekemää verotarkastuskertomusta. Hallitus antaa oman vastineensa kertomuksesta mahdollisimman nopeasti.

Viestintäjohtaja Lehdistön mukaan samalla tarkastusmenetelmällä vuoden 1993 verotuksesta tehdyt korjausesitykset on verottaja katsonut myöhemmin aiheettomiksi. Nyt käsittelyssä olevassa tarkastuksessa on esitetty hyvin samankaltaisia korjauksia. Tarkastaja esitti vuoden 1993 tarkastuskertomuksessa lisäverotusta virka-auton, virkamatkojen ja edustuskulujen käyttöön. Patentti- ja rekisterihallituksen tietojen mukaan kaikki esitykset on myöhemmin hylätty.

-On suuri epäilys siitä, että koska on olemassa jo yksi ennakkopäätös, että tässä käy samalla tavalla, toteaa Lehdistö.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot