Mainos
Mainos

KTM: Energiahuolto varautunut sotaan

Suomi on varautunut Irakin kriisiin keräämällä tuontipolttoaineiden varmuusvarastoja, kertoo kauppa- ja teollisuusministeriö. Esimerkiksi öljyä on varastossa n. viiden kuukauden tarpeiksi.

Irakin kriisi on aiheuttanut levottomuutta kansainvälisillä öljymarkkinoilla. Pitkään jatkuneen nousun jälkeen raakaöljyn hinta on viime päivinä kääntynyt laskuun. Kriisin pitkittyminen voi kuitenkin nostaa hintoja uudelleen.

Raakaöljyn hinnan kallistuminen vaikuttaa öljytuotteiden, kuten bensiinin, dieselöljyn ja polttoöljyn hintoihin myös Suomessa.

Kauppa- ja teollisuuministeriö rauhoittelee kuitenkin kansalaisia keromalla, ettei öljy ole loppumassa Suomesta. Myöskään minkäänlaisia säännölstelytoimia öljyn säästämiseksi ei tällä haavaa tarvita.

Suomen öljyhuolto on turvattu tarvittavin järjestelyin. Esimerkiksi sähkön tuotannossa öljyn osuus on nykyisin vähäinen. Sen sijaan liikenne on edelleen lähes kokonaan öljystä riippuvainen energian käyttösektori.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot